macskakaparásocskák

mondd ki amit érzel, csináld amit szeretsz, tökéletes nem, de igazi még lehetsz..

Címkék

(szivecske) (27) álom (5) analizálós (28) bürokráciaaa (3) család (4) egyetem (21) emberek (1) érettségi (18) érzés (121) film (9) gasztro (3) hihi (13) hmm (8) idézet (20) (33) jövő (9) karácsony (10) könyv (14) közérdekű (4) kütyü (5) lista (1) lógás (2) mjúzik (15) munka (15) őszinte (1) ötlet (2) outfit (6) pasi (60) politika (1) rossz (34) szakítás (28) szex (5) tanulság (1) vizsga (11) zajlik (109) Címkefelhő

Friss topikok

musicbox


2008.05.11. 10:12 cickafark

anglia

Olyan aranyos. :) Az öreg bácsi meg néni a kedvenceim.

Szólj hozzá!

Címkék: mjúzik


2008.05.11. 09:48 cickafark

hogyisvanez kéremszépen

Tegnap este M. küldött egy mmst, ami a helyet ábrázolta épp, ahol voltak. Parasztház, szép táj, naplemente. Hozzá a szöveg: találtam egy helyet, ami az eddigieknél is jobb az elszigetelt életre. Válasz: hú, jól néz ki, érezd jól magad, egyszer azért engem is elvihetsz ide. (Ha már nem csinál úgy, mintha szakítani akarna, akkor én se.)

Utána, este felhívott. Csak hogy mi a helyzet. Beszéltünk pár percet, nagy vonalakban elmeséltük, miket csinálgattunk, de a hangja még mindig bedurcizott volt, bár lehet, hogy csak úgy csinált.

Aztán ma reggel hívott, most láttam, visszahívtam, és mondta, hogy egy kevésbé kaptatós szakaszon visszahív. (Ugyanis épp túráznak.)

Nem értem, most akkor hiányzom neki? Vagy ha szakítani akar, akkor ezt hogy...?

Amúgy abban sem vagyok biztos, hogy én mit akarok. Ezek után... Bár, be kell vallanom, egy kicsit jó érzés amolyan szabadnak lenni. Bárkivel találkozhatok, hahóhahó, ráérek. Van benne egy kis fíling, lehet, hogy gyakrabban kéne napokig nem beszélnünk. Most viszont egyelőre megvárom, ő mit mond. És ha nem szakít, akkor elég nekem azon gondolkoznom, hogy én akarok-e.

Szólj hozzá!

Címkék: pasi zajlik


2008.05.10. 20:23 cickafark

szeretet

Azt hiszem, kicsi vagyok, naiv és tapasztalatlan. De az a helyzet, hogy szeretem M.et. Annyira szeretem, hogy nem tudok rá dühösnek lenni, mert bármit tesz, nem a negatív dolgát látom, hanem ŐT, és hogy miért tette. Annyira szeretem, hogy bele tudok bújni, érzem az érzéseit, és ami neki fáj, az nekem is ugyanúgy, amikor ő boldog, én is az leszek. És nem értem. Ezt ő is tudja. Miért szakítana velem?

De ez csak önmegnyugtatás. Mert ha jobban belegondolok, tudom, hogy ő nem szeret így engem, és talán nem is tudna soha. Lehet, hogy velem nem képes ezt megtapasztalni, pedig szeretné valahol mélyen. Hát ezért.
Én pedig vele nem tudom megtapasztalni, milyen az, ha fenntartás nélkül szeretnek. Persze nem tudom, melyik a jobb. De ez egy ok, ami talán valós, de az biztos, hogy kellemetlen, és nehéz bevallanom magamnak.

Szólj hozzá!

Címkék: érzés pasi


2008.05.10. 16:37 cickafark

ami történt

(Lehet, hogy a következő három napban kábé percnyi pontossággal fogom leírni a történteket.)

Délben felhívtam M.et, hogy mégis, mi a helyzet. Mert ugye nem beszélünk és ez nekem nagyon fura, és ráadásul, hogy is áll most a kapcsolatunk. Mire ő közölte, hogy megy a Balatonra anyukájával, holnap este jönnek haza, hétfőn pedig dolgozik, úgyhogy leghamarabb kedden találkozhatunk. Mondtam, hogy akkor mi lenne, ha átmennék hozzá most, mielőtt elindulnak a Balcsira, mire ő mondta, hogy nem, és nem tudnám békén hagyni.

Szóval, nos, nem sok variációt látok, aminek nem szakítás lenne a vége, de a legrosszabb talán nem is ez, hanem a mostani bizonytalanság. Kis kóstoló abból, milyen lesz majd, ha szakítunk véglegesen - ugyanilyen.

Viszont Edem olyan drága volt, és mondta, hogy találkozzunk. Vízipipáztunk a fűben és vettünk fekete meg piros körömlakkot. Jó volt, és sok mindenről beszélgettünk, részben persze M.ről is, de nem volt sírás rívás fogcsikorgatás, hanem vidám voltam (már a jelenlegi körülményekhez képest. Nem felhőtlen, de vidám.)

Szólj hozzá!

Címkék: pasi zajlik


2008.05.10. 12:55 cickafark

icipicit nehézke

Szombat délután, azaz ma, kábé még 10 óra.
Vasárnap egész nap.
Hétfő egész nap.
Kedd? Délelőtt? Délután?

Fekete napok, a történet lezárása, nem hepienddel záruló vég. Ki veszít többet?

De persze, ki tudja, mi lesz. Csoda ez az élet, egy mese, teli meglepetésekkel, ahol sosem  az következik be, amire számítunk.

A bizonytalanság. Rettenetes, egyszerűen borzalmas. Kifacsar, megöl, szétken. Ezért úgy döntöttem, megpróbálom élvezni.

És itt vannak Ők, az Emberek. Edem, aki azt mondta, talizzunk, pedig látja, hogy nem vagyok egy nagy vidámka. Anna, a drága, aki végighallgatott, miközben fél órát bőgtem szegénynek a telefonba, és azt mondta, ő bármikor ráér. No és a többiek. Totó, akinek egy szavától felvidulok, és Ákos, akinek a puszta jelenlététől jókedvem lesz. A bölcs Julim, és Orsi, nomeg talán Vera is.

Én nem merem elvenni az utolsó esélyt még.

Szólj hozzá!

Címkék: rossz érzés pasi


2008.05.10. 10:45 cickafark

hiányzik...

Tegnap délután 3 óta nem beszéltünk M.mel. Lehet, hogy ez nem hangzik nagy dolognak, de nálunk az. Mert mindig szinte folyamatosan tudtunk egymásról. Általában suliban is írtunk egymásnak smst, aztán beszéltünk délután mindig msnen, és többnyire este is telefonon, ha nem találkoztunk. Mindig elmeséltük, mi minden történt velünk, tudtuk, épp mi van a másikkal. Most pedig rémes, hogy nem mondhatom el neki az olyan kis apróságokat, amik mégis csak az életemet adják. Hogy megkaptam a felvételi visszaigazoló levelet, hogy milyen volt a tegnapi buli, hogy ittaludt az Orsi, ezeket a kis sületlen kicsiségeket, amik által közös lesz az életünk.

Szólj hozzá!

Címkék: érzés pasi


2008.05.09. 20:16 cickafark

Amikor elment, úgy búcsúztunk el, hogy én kérdeztem, hogy akkor most mi van, egyáltalán járunk-e, vagy szakítsunk, vagy mi van. Mire ő, majd kiderül. Tehát gyakorlatilag azt se tudom, együtt vagyunk-e. Itt van egy elágazás, hogy miként gondolkozzak tovább.

Optimista verzió: juhú, akkor ma, amikor az osztályommal bulizunk, nyugodt szívvel flörtölhetek bárkivel!!

Pesszimista verzió: Felhívtam most, és mondtam neki, hogy nem tudom pontosan, mit kell ilyenkor csinálni, szóval hagyok neki időt, és amikor úgy érzi, hogy szeretne találkozni-beszélgetni és kiváncsi rám, akkor szóljon. Mondta, hogy jó, akkor majd szól. És két dolog jutott így az eszembe, amik nem túl rózsásak: 1. lehet, hogy ha sokáig nem keres, akkor a következő napokban úgy ki leszek borulva, hogy ÁLLANDÓAN zuhanyozni fogok. (Ez azért egy kicsit vicces szerintem. :)) 2. és mi van, ha soha többet nem keres?! Csak várok és várok és várok, türelmesen, és nem hívom, hiszen megbeszéltük, hogy ő hív. És múlik az idő, és nem szakítunk, csak soha többet nem találkozunk. Tök durva lezárása lenne csaknem 2éves kapcsolatocskánknak.

Szólj hozzá!

Címkék: rossz érzés pasi


2008.05.09. 18:59 cickafark

Berzsián és Dideki

"Kókadtan ült hát szomorú szobája közepén a konya bajszú, borzas szakállú Berzsián.
- Semmi kétség - vigasztalta magát -, ha egyszer szomorúságvilágbajnokságot rendeznek, úgy nyerek, mint a pinty. Két testhosszal. Azaz két lélekhosszal. Lévén ez inkább a lélek dolga.
De valahogy nem vigasztalódott meg a kilátásba helyezett világbajnoki címtől.
- A lukasserpenyő szomorúságból lassan belesüllyedek a hervadtdália állapotba - mondta keserűen, s ahogy kimondta, máris olyan szomorú lett, mint egy hervadt dália.
De itt aztán megmakacsolta magát.
- Ne tovább! - kiáltott, mert jól tudta, a hervadtdália állapot után már csak az elázottzászló, majd a vízzelteltszarvasnyom szomorúság következhet. Azokból pedig napokig nem lehet kikászálódni."

Szólj hozzá!

Címkék: könyv idézet


2008.05.09. 16:57 cickafark

őszintén

Miért veszünk össze halálosan egy apróságon? Miért borulok ki gyakorlatilag ok nélkül és lesz a hópehelyből lavina? Miért nem lehet béke, nyugalom, szeretet, bensőségesség? Miért kell elcseszni egy hétvégét, ami szép is lehetne?

Bármennyit gondolkozok rajta, egyre inkább arra jutok, hogy igenis akarjuk (akarom), hogy legyen konfliktuus, lehessen szenvedni ("ha jön az igazi azt két nap alatt megunom, ha kicsit szenvedhetek nem öl meg az unalom"), lehessen drámázni.
Annyira kemény szembesülni azzal, hogy itt ez a szar helyzet, utálom, de biztos, hogy valahol belül élvezem és át akarom élni a konfliktust, a szenvedélyt, fájdalmat, megalázkodást, összetipródást.

Szólj hozzá!

Címkék: mjúzik zajlik analizálós


2008.05.09. 16:46 cickafark

próba

Amikor nagyon ki vagyok borulva, mindig megpróbálom fizikailag rendberakni magam. Elmegyek zuhanyozni, hajat mosok, szárítok, szőrtelenítek, sminkelek. Jobban érzem magam tőle.

Szólj hozzá!

Címkék: rossz érzés


2008.05.08. 21:07 cickafark

gondolom

Szerintem határozottabban jobban néznék ki, ha vékonyabb meg kisebb lenne az orrom.

(Meg kisebb a popsim, ahogy M. épp az előbb megjegyezte. Mondjuk ő lehet, hogy nem teljesen megbízható ítélő, mert az előbb a körme felületét csiszolta teljesen szét egy körömreszelővel..)

Szólj hozzá!

Címkék: zajlik


2008.05.08. 13:39 cickafark

juhhíí

Hmm aranyéletem van. A mai tervem annyi, hogy piros körömlakkot vegyek, de persze nem indultam el, és az esély egyre csökken, hogy lesz belőle valami.

Viszont, már vannak terveim. Munkahelyileg úgy néz ki, apánál fogok dolgozni. Van egy picike cége, az irodai munkát ketten végzik, és kell egy kis besegítés. És ő ajánlotta fel, mikor mondtam, hogy szeretnék valahol dolgozni, úgyhogy úgy néz ki, jövő héttől heti 3 napot ott leszek. És nagyon örülök neki, mert így lesz egy kis elfoglaltságom, egy kis pénzem, tapasztalatom az ilyen irodai-asszisztensi területen, profizmusom az excelben meg hasonló nyalánkságok.

Sőt, ha összejön, M. a cég nem irodai részében fog dolgozni szintén 3 napot. Egész klassznak hangzik. :)

Szólj hozzá!

Címkék: munka hihi


2008.05.07. 21:46 cickafark

ízlelek

Olyan orális napom volt.

Nem tudom, miért alakult ki, egyszerűen jobban tudatában voltam a számnak, az ízlelésemnek, a nyelvemnek, a fogaimnak meg az ajkaimnak.

Ki is használtam az alkalmat. Lehetne gyakrabban ilyen orális tudatosságom. :))

Szólj hozzá!

Címkék: szex érzés


2008.05.07. 21:42 cickafark

fa illat

Ahogy hazaértem, ma először áradt a tetőtéri gerendákból a nyár illata. Valahogy magukba szippantják a meleget, aztán este kisugározzák. Tudom, hogy ez sokszor nem számít előnynek, de ilyenkor, amikor még nincs kánikula, szeretem. Az illatot pedig mindig.

Érdekes, ez sosem tudatosult bennem ezelőtt. De ha megtehetem, később is olyan lakásban szeretnék élni, ami legalább részben fából épült.

Szólj hozzá!

Címkék: érzés


2008.05.07. 21:28 cickafark

matek töri

Meglenne a matek és a töri írásbelim is. :)

A matek nem lett 100%os, pedig arra készültem, de csak mert beraktak egy gonosz feladatot, aminek nem volt megoldása és ez a variáció, hogy valós számok halmazán nem megoldható, fel se merült bennem.

A töriérettségire így mint készülés semmit nem csináltam, egyáltalán, és így teljesen meglepett, hogy érzéseim szerint nagyon jó lett. Bár kétségtelen, hogy az utóbbi 3 hónapban a töritanár kegyetlenül ismételtetett velünk, kívülről tudjuk az esszéírás alapszabályait, és az iqnk sincs olyan mélyen, és ez így elég egy 80-90%os produkcióhoz. De azért ez így együtt igazán pozitív. :)

Szólj hozzá!

Címkék: érettségi


2008.05.05. 21:22 cickafark

írásterápia

Vááhh síkideg vagyok.

Én még életemben nem voltam igazán stresszes, ilyen tartósan, zavaróan, kimerítően, nagyon.

Utálok mindent és mindenkit, meglepő módon, amit imádva szeretek és vágyok, az a matek érettségi, amit a kezemben akarok, írni akarom, alkotni akarom. Minden és főképp mindenki más meneküljön. És süssön a nap. És legyen strandszezon. És szeretnék még egy paradicsomos-fetasajtos salátát is meg sok vizet. És a nyolcadik Harry Potter kötetet. És tengert, nem is, óceánt. És koktélokat, néger pasikat, meg síszezont. És 99%os matekérettségit. És nagy puszit nekem. :( Sőt sok puszit. Sok nagy puszit.

Szólj hozzá!

Címkék: rossz érettségi érzés


2008.05.05. 13:22 cickafark

magyar

Hát, magyar érettségi kipipálva. Hihetetlen jó érzés túl lenni rajta. :)

Kábé egy éve az volt a fejemben, hogy tutira versösszehasonlítást írok. Szóval megkapom a papírt, első dolgom, hogy megnézzem az érvelést, hogy M.nek jó-e a téma, megnyugszom, hogy jó. Második dolgom, hogy ráirogassam a nevem minden oldal tetejére, harmadik dolgomként pedig megnézem, mit is kellene írnom.

Berzsenyié az egyik vers (aúúú), sebaj, hátha a nem ismert vers jó. Elolvasom, hát, nem jó. Még szenvedtem velük egy kicsit, de aztán rájöttem, hogy semmi értelme, ha nem ismerem jól Horatiust (ugyanis mindkét vers a horatiusi hagyományokra épült), Berzsenyit utálom és még a másik versből se lehet sokat kihozni.

Így történt, hogy érvelést írtam a saját legnagyobb megdöbbenésemre.

Szólj hozzá!

Címkék: érettségi


süti beállítások módosítása